Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Ανακοίνωση

Φωνή λαού, οργή Θεού, λέει ο λαός μας και ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Σγουρός έτρεξε να το επιβεβαιώσει. Δεν εξηγείται αλλιώς η απόφασή του να αναβάλει τη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Τρίτης 18/3/2014 η οποία θα κατέληγε σε απόφαση κατασκευής στη Φυλή νέας μονάδας κομποστοποίησης προδιαλεγμένων οργανικών υλικών δυναμικότητας 80.000 τόνων/έτος μέσα στην χωματερή και δύο νέων εργοστασίων παραγωγής ρεύματος έξω από την χωματερή (μέσα στο ΒΙΟΠΑ) τα οποία θα καίνε βιομάζα από φυτικά έλαια το ένα και μίσχανθο, ευκάλυπτο και άλλα ξυλώδη το δεύτερο.

Η άμεση κινητοποίηση των εργαζομένων και κατοίκων της Φυλής μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα και μαζικών φορέων του τόπου, ανάγκασε τον περιφερειάρχη να αναβάλει την συζήτηση (για μετά τις εκλογές ;) έτσι ώστε να μην έρθουν σε δύσκολη θέση οι σύμβουλοί του που εκλέγονται στην περιοχή αλλά και ο ίδιος. Με την κίνησή του αυτή απέδειξε τον φόβο του απέναντι στο οργανωμένο και συγκροτημένο λαϊκό κίνημα, το οποίο είναι σε θέση να σαρώσει με τον αγώνα του οτιδήποτε είναι ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα.

Είναι φανερό ότι με οδηγό τις κατευθύνσεις και την πολιτική της ΕΕ το ελληνικό κεφάλαιο σε αγαστή συνεργασία με το γερμανικό κεφάλαιο επιβάλλει στο πολιτικό του προσωπικό (Ελληνική Κυβέρνηση, Περιφέρεια Αττικής, Δήμος Φυλής και τοπικοί «παράγοντες» διαφόρων αποχρώσεων) την επιτάχυνση των έργων διαχείρισης των απορριμμάτων. Έτσι, λοιπόν, το θέμα της απειθαρχίας και ρήξης με τις οδηγίες και την πολιτική της ΕΕ, στα πλαίσια του συνολικού αγώνα για ρήξη και αποδέσμευση δεν είναι ιδεολογικό θέμα, ούτε εμμονή δική μας, αλλά όρος για την υπεράσπιση των λαϊκών αναγκών.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την συγκρότηση ενός μαζικού κινήματος που θα αποτρέψει τα σχέδια που ετοιμάζουν για εμάς χωρίς εμάς! Καλούμε τους εργαζόμενους και τους κατοίκους του τόπου μας να μην φοβηθούν την σύγκρουση με τις πολιτικές που μας κρύβουν τον ήλιο! Για να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου